Oglinda Selfie Moldova 
Назад к списку

Curiozitati despre nuntă!

Salutare 🤗 Am văzut că v-au plăcut curiozitățile despre nuntă și am decis să mai venim cu încă câteva 😊
💎Era o moda sa oferi bomboane de culoare verde la logodna, verdele fiind considerata culoarea vietii?
In Scotia se pastreaza si azi obiceiul “spalarii picioarelor” miresei inainte de nunta? Prietenele nemaritate ale miresei sunt cele care o spala, iar in apa este aruncata o moneda. Cea care o va gasi va fi urmatoarea care se va casatori.
💎La unele nunti hinduse mirele este responsabil cu hainele pe care le va imbraca mireasa la finalul ceremoniei?
💎Pentru a avea o casnicie fericita mirele trebuie sa treaca pragul casei cu mireasa in brate? Desi am vazut asta doar in filme, se pare ca obiceiul exista inca din Roma Antica.
💎In trecut in Franta exista un obicei, elaborat si de proportii, de curatare si purificare inainte de nunta, numit “baia miresei”?
💎Toastul la nunti a aparut prima oara in Franta? Pe fundul paharelor mirilor se punea cate o bucata de paine, iar cel care bea cel mai repede si ajungea la bucata de paine, era si cel care avea sa conduca in familie?
💎Pana in secolul XX mirele purta la nunta un costum obisnuit? Se spune ca abia presedintele Roosevelt a facut popular smoking-ul.
💎In Evul Mediu lungimea trenei rochiei de mireasa indica rangul miresei, iar cu cat trena era mai lunga cu atat mai apropiata era aceasta de Rege si Regina si avea o influenta mai mare?.
Посмотреть на Facebook