Oglinda Selfie Moldova 
Назад к списку

Salutare, azi venim cu câteva curiozități despre nunți!

Salutare, azi venim cu câteva curiozități despre nunți! 🤗
1. Egiptenii au fost cei care au pornit tradiția schimbului de verighete. În Evul Mediu, se credea că există o venă care merge de la al patrulea deget de la mâna stângă până la inimă, motiv pentru
care am ajuns să purtăm verigheta pe acest deget.
2. Inelele de logodnă nu au existat înainte de Evul Mediu. În anul 1215, Papa Inocențiu al III-lea a declarat public faptul că ar trebui să existe o perioadă mai lungă de așteptare între momentul efectiv al cererii în căsătorie și nuntă.
3. Rochia albă nu era ținuta necesară și adecvată pentru ziua nunții până la 1840, atunci când Regina Victoria, monarhul britanic cu cea mai îndelungată domnie, a îmbrăcat o rochie albă atunci când s-a căsătorit cu Albert de Saxa-Coburg.
4.Te-ai întrebat vreodată de ce stă mireasa în stânga mirelui? Această tradiție datează din vremurile când bărbatul își răpea aleasa. În ziua nunții, mirii îmbrăcau hainele festive și mergeau către biserică pentru a-și uni destinele. Însă lucrurile nu erau atât de simple, deoarece mirele trebuia să se lupte cu ceilalți pretendenți pentru aleasa inimii lui. Astfel, cu mâna dreapta mânuia sabia, iar cu cea stângă își apăra mireasa.
Cam atât cu curiozitățile, dacă va plăcut puneți un like, iar noi o să vă mai bucurăm cu așa ceva ❤️.
Посмотреть на Facebook